Giacomo Agostini, MV Agusta trkaća legenda sada ima svoj muzej

15 naslova svjetskih prvenstava, 123 pobjede Grand Prix-a, 18 naslova talijanskih prvaka, 10 pobjeda Tourist Trophy od ukupno 311 pobjedonosnih utrka: to je impresivni broj trkačke karijere Giacoma Agostinija, koja se proširila od početka 60-ih do kraja 70-ih, a najveći dio je proveo pod bojama MV Aguste. Ova neviđena baština sada ima muzej koji ga čuva i dijeli s entuzijastima MV Agusta i ljubiteljima motocikla iz cijelog svijeta. Smješten je u srednjovjekovnom Bergamu, rodnom gradu Giacoma Agostinija, ugniježđenom između ravnice Po i Alpa, na korak udaljenom od Milana.

Muzej je dizajniran kao privatna trofejna soba arhitekta Michelea Giavarinija da bi prvak izložio više od 350 trofeja, a ideja je da se otvori i javnosti. Muzej sadrži neke od povijesnih motocikala koje je koristio Agostini, kao i kacige, trkačka odijela i osobne predmete, prikazane kronološkim redoslijedom. Na inox-betonskom podu, divovski br.1, crni na žutoj boji, pod kojim se utrkivao Agostini, a riječ "Ago" obojeno jarko crvenom bojom podsjećaju sve da je Giacomo Agostinijev rekordan broj pobjeda i naslova prvenstva još uvijek nedostižan.

Giacomo Agostini je komentirao: "Sva povijest mog života je u ovoj sobi, i mogućnost da provedem neko vrijeme sam sa svojim mislima, vraćajući se u te izvanredne uspomene, ispunjava me radošću."

Timur Sardarov, generalni direktor MV Agusta, rekao je: „Partnerstvo između našeg branda i Giacoma Agostinija dio je slavne povijesti ove tvrtke i drago nam je da se čovjek koji je toliko pridonio legendi MV Agusta sada s pravom slavi s ovim muzejem."

Muzej je privatni i mogu ga posjetiti grupe (najmanje 8 osoba) uz rezervaciju kroz Villa Vittoria Charme i Relax luksuzni smještaj. Odmaralištem upravlja Agostinijeva kći Vittoria, a nudi kompletan paket koji uključuje smještaj za jednu noć, posjet muzeju i večeru s prvakom. Kontakti: +39.035.239209 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Prodaja

Adresa Industrijska ul. 16,
10431 Sveta Nedelja
Radno vrijeme Pon-Pet: 8:00-16:00
Subota: 8:00-12:00
Telefon +385 1 333 66 77
E-mail prodaja@mvagusta.hr

Servis

Telefon +385 1 333 66 77
E-mail servis@mvagusta.hr

motul logo

MV Agusta preporučuje Motul